...DeLLâL-i Mazhar...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


üzerindeki güzelliklerin kaynağını gösteren ayna...
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 DUYURUU

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
sürur-u sine
Admin
Admin
sürur-u sine


Mesaj Sayısı : 1280
Kayıt tarihi : 17/06/09
Yaş : 30
Nerden : Antalya

DUYURUU Empty
MesajKonu: DUYURUU   DUYURUU I_icon_minitimeSalı Eyl. 15, 2009 5:54 pm

Filistin dramı beyaz perdede. Çizgi film olarak çekilen çekilen dram Filistin'de yaşananları anlatıyor.

Filistin sorununu Meryem adlı küçük bir çocuğun hayat hikayesiyle anlatan Zeytin’in Hayali adlı çizgi film gösterime girdi. 1940’lı yıllarda Kudüs’ün ’Ayn Karim’ adlı köyünde doğan bir kızın gerçek hayat hikâyesinden uyarlanan çizgi film ’Zeytin’in Hayali’ 60 sinemada birden gösterilmeye başladı. 85 dakikalık filmdeki 120 bin çizim Ukrayna, Çin, Suriye gibi ülkelerden 250’den fazla sanatçı tarafından çizildi.

Filmi Ella Çizgi Film şirketi yaptı. Şirketin Genel Koordinatörü Abdullah Koçyiğit, şirketin Türkiye’de kurulmuş, Türk ortakları olan bir şirket olduğunu belirterek, “Şirketimizin Suudi ortakları da var. Bu gizli değli. Dünya global hale geldi. Artık herkesin yabancı ortakları var” dedi. Film, Türkiye için de ilkleri beraberinde getiriyor. ’Zeytinin Hayali’ ülkemizde sinema formatında yapılan ilk uzun metrajlı çizgi film. 2005 yılında çalışmalarına başlanan film 60 sinemada gösterime girdi. Abdullah Koçyiğit kendilerini şöyle anlattı: “Milli hassasiyetleri olan bir şirket. Çocuklarımızı bir takım yabancı kültür etkilerinden korumayı amaçlayan bir şirket. Filmde kesinlikle politik bir mesaj yok. Dünya izlesin istiyoruz.”



DUYURUU Zeytinin%20Hayali%20filmi

Gösterim tarihi : 04 Eylül 2009
Yönetmen : Omar Kawan Alani
Oyuncular : Seslendirme
Senaryo : Amed Abdulhafız
Müzik : Ilyas Rahbani
Görüntü yön. : Luma Abbas
Tür : Çizgi Sinema
Süre : 85 dk.
Yapım yılı : 2007
Ülke : Türkiye
Dağıtıcı : Pinema Film.

Meryem Nine Filistin’in Cenin şehrindeki evlerinde, oğlu Doktor İbrahim, gelini ve torunlarıyla birlikte yaşarlar. Büyük torunu Faris, okulun en başarılı öğrencilerindendir. Babası onu karate derslerine göndermektedir. Faris’in Serap adında küçük bir sincabı vardır...

Faris ve arkadaşları sokakta misket oynarlar. Bu sırada aralarında komik olaylar gelişir. Birgün Faris Ninesi Meryem’e sürekli ilgilendiği zeytin fidanının sırrını sorar. Meryem bu fideciği, babasının Ayn Karim’de bir gün tarlada çalışırken kendisine hediye ettiğini anlatır...

Askerler Meryem’in komşuları Ebu İsa’nın evinde arama yapmaktadırlar. Askerler eşyaları kırar döker ve giderler.

İbrahim annesine Komutan Timsah’tan bahseder. Meryem Timsah’ın adını duyunca yıllardır sakladığı sırrı açıklar. Timsah’ın babasını nasıl öldürdüğünü anlatır...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ekmel.yetkin-forum.com
sürur-u sine
Admin
Admin
sürur-u sine


Mesaj Sayısı : 1280
Kayıt tarihi : 17/06/09
Yaş : 30
Nerden : Antalya

DUYURUU Empty
MesajKonu: Geri: DUYURUU   DUYURUU I_icon_minitimeSalı Eyl. 15, 2009 5:56 pm

Yerli bir animasyon olan “Zeytinin Hayali”, Ella İstanbul Animasyon Stüdyolarında hazırlanan propagandif bir yapım. Filistin’in İsrail tarafından işgalini eleştiren yapımda işgal karşıtı bir tutum sergilenirken aynı zamanda dini bütün bir muhafazakar toplumsal hayatın propagandası yapılıyor.

Film, zamanında köyünden İsrail askerlerince kovulan Meryem Nine’nin ve torunu Faris’in hikayesini anlatıyor. Meryem Nine’nin babası askerler tarafından öldürülüyor ve Nine o günden beri İsrail askerlerinden korkuyor. Faris, başarılı bir öğrenci ve aynı zamanda Karate sporuyla ilgileniyor. Karate müsabakalarıyla işgal karşıtı mücadele arasında kurulan paralellik sayesinde, Faris güçlü rakiplerinden korkmamayı öğrenirken, Meryem Nine de İsrail askerleri karşısındaki korkusunu yeniyor ve İslamcı militanların öncülüğünde işgal karşıtı bir direniş başlıyor. Meryem Nine ve ailesi filmin sonunda kovuldukları köylerine geri dönüyorlar.

Film didaktik bir dile sahip ve bu açıdan seyri keyifsiz bir yapım. Karakterlerin çoğunun modern bir görünüme sahip olmaları, İstanbul Türkçesi ile konuşup, dini bütün, kapalı bir toplumsal yaşama sahip olmaları ilginç bir kombinasyon ortaya çıkarmış. “Selamın Aleyküm Ninecim, … bu durumun beni kaygılandırıyor… Allaha şükür” gibi girift bir dil kullanan karakterler inandırıcılıktan uzak olduğu gibi, bu karakterler üzerinden iletilen mesaj da kaygı verici. Öncelikle filmin açıkça tavır aldığı İsrail’in Filistin işgaline karşı çıkmamak imkansız elbette. Ancak bu işgale karşı çıkmanın sebebi işgale uğrayanların Müslümanlar olması olmamalı. Bir devletin, bir halkın başka bir devlet ve halk tarafından işgal edilip öldürülmesine her zaman karşı çıkmak gerektiği gibi, bunu Siyonizm-İslamcılık meselesinden çıkartmak da gerekir. Film yaşanan bu savaşa tek taraflı bakmakla kalmıyor, ayrıca bilinçli bir şekilde İsrail düşmanlığı yapıyor.

“Zeytinin Hayali” filmindeki Filistinli karakterler düzgün bir şekilde çizilirken ve tamamı “iyiler” kervanında gösterilirken, İsrailli askerler çirkin, kısa, şekilsiz insanlar şeklinde çiziliyor. Hatta İsrail’in Filistin’e saldırdığı bir sahnede açıkça İsrail Şeytan ile özdeşleştiriliyor. Film bununla da kalmıyor, Müslüman olmayanlara karşı ırkçılığa varan bir tutum sergiliyor. Örneğin filmdeki bütün Müslümanların gözlerinin rengi beyazken, Müslüman olmayanların gözlerinin rengi sarı, buna hayvanlar da dahil, çünkü hayvanların dini olmadığı için, iyi hayvanlar da olsa, örneğin Serap isimli sincap İsrailli askerlere karşı mücadeleye katılıyor, Müslüman olamazlar. Bu düşmanca tavır, haklı bir işgal karşıtı tutumu haksız çıkaracak bir duruma yol açıyor.

Filmde Müslüman bir toplumsal hayat modeli de sunuluyor. Herkes birbirine karşı ilgili, sevecen, yardımsever, herkesin dilinden Allah düşmüyor. Babalar çalışıyor, üstelik doktor vb gibi modern mesleklerde çalışıyorlar. Ama anneler evde. Erkek çocuklar dışarıda koşup oynarken, kız çocuklar evde. Filmde ayrıca kadınlar çoğu zaman kendi isimleriyle değil, oğullarının isimleriyle anılıyorlar. İbrahim’in Annesi gibi.

Film için olumlu bir eleştiri yapmak imkansız, biçim ve içerik açısından yetersiz olduğu gibi, bahsedilen nedenlerden ötürü de açık açık propagandaya yönelik bir film. Çocukların bu tür ideolojik yönlendirmelerden uzak tutulmaları gerekir.



Filmin aldığı tepkilerden biri...
Hem türk-animasyon filmi olduğu için hemde Filistin'e destek için bu filmi mutlaka izleyelim ailece izlenebilcek bi film...
Kaçırmayın asla..
Ben kardeşimi götürücem sizde götürebilirsiniz... (;
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://ekmel.yetkin-forum.com
 
DUYURUU
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
...DeLLâL-i Mazhar... :: KARAKOL-
Buraya geçin: